Ο Άγιος Ιωάννης βρίσκεται 55 χλμ. μακριά από τον Βόλο και στην κατεύθυνση προς Μούρεσι και Νταμούχαρη, αφήνοντας τον Βόλο.

Είναι ένα παλιό ψαροχώρι με μικρό λιμανάκι, στο οποίο αγκυροβολούν από ψαρόβαρκες και καΐκια έως σκάφη και κότερα. Πραγματικά, θα εντυπωσιαστείτε με αυτό το παραδοσιακό χωριό του Πηλίου. Αυτό  το υπέροχο, μικρό ψαροχώρι έχει μετατραπεί στην πιο κοσμοπολιτική παραλία της περιοχής με άψογη τουριστική υποδομή. Είναι χτισμένο κατά μήκος της παραλίας μέσα σε πυκνή βλάστηση.

Έχει χοντρή, λευκή άμμο και βότσαλα και υπέροχα, σμαραγδένια, κρυστάλλινα νερά. Είναι μια από τις  βραβευμένες παραλίες του Πηλίου με Γαλάζια Σημαία.

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια  προσφέρουν πληθώρα παροχών και ανέσεων για κάθε είδος παραθεριστή. Επίσης, τα εστιατόρια και τα μικρά ταβερνάκια με τα φρέσκα ψαριά, αλιευμένα από τους ντόπιους ψαράδες της περιοχής, προσφέρουν και αυτά, παράλληλα, παραδοσιακές νοστιμιές πηλιορείτικης κουζίνας.

Τα σμαραγδένια νερά του Αιγαίου σας περιμένουν για ατέλειωτες βουτιές με υπέροχο, λευκό, ψιλό βοτσαλάκι!

Οι ρομαντικοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου μέσα από την πλούσια, χρωματική παλέτα του Αιγαίου Πελάγους.   

Από το 1924, η ΧΑΝ ιδρύει στον Αϊ Γιάννη την πρώτη, οργανωμένη κατασκήνωση στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη που εγκατέστησε εδώ τις κατασκηνώσεις σε ένα μοναδικό σημείο.  Έχει έκταση 17.299 τ.μ. και απέχει 100 περίπου μ. από τη θάλασσα. Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε επίπεδη επιφάνεια, όπου το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από πλατάνια.  

Δίπλα στις κατασκηνώσεις, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Στις 24 Ιουνίου αναβιώνει το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδωνα και ακολουθεί πανηγύρι. 

Ο Αϊ Γιάννης έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, διότι βρίσκεται ανάμεσα σε δυο, εξίσου πολύ ωραίες παράλιες, το Παπά Νερό panorama icon από την μια, και την  Πλάκα, panorama icon από την άλλη. Διαθέτουν όπως η παραπάνω παραλία, σμαραγδένια νερά, ψιλό πετραδάκι και βότσαλα λευκά, σε αποχρώσεις του γκρι. Πολύ ενδιαφέρον έχει το κολύμπι με μάσκες, για μια γρήγορη εξερεύνηση του βυθού.

Για τη διαμονή σας στον Άγιο Ιωάννη υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.

Επίσης, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, όπως εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κ.ά., με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας. 


 

© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search