Το Μούρεσι αποτελεί ένα ακόμη πολύτιμο στολίδι του Πηλίου, σε απόσταση 48 χλμ. από τον Βόλο, 4 χλμ. βόρεια της Τσαγκαράδας και σε υψόμετρο 380 μ. Το Μούρεσι είναι ένα γραφικό χωριό, κτισμένο αμφιθεατρικά, ανάμεσα σε δάση από μηλιές, καστανιές και πλατάνια. Το συγκεκριμένο χωριό έχει απερίγραπτα όμορφη θέα προς βουνό και θάλασσα. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ο επισκέπτης μπορεί να ξεχωρίζει τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος.

Η θαυμάσια πλακόστρωτη πλατεία του χωριού σκεπάζεται από γιγαντιαίες φλαμουριές, οι οποίες σκιάζουν προστατευτικά την πλατεία και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Η εκκλησία αυτή είναι ένα έξοχο δείγμα βασιλικής με θαυμάσιο διάκοσμο και ένα ξυλόγλυπτο εικονοστάσι απαράμιλλης τέχνης και καλαισθησίας. Ακόμα, αξίζει μια επίσκεψη στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Φανουρίου και της Κοίμησης της Θεοτόκου με το περίφημο τρυπητό τέμπλο της, στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και στο ξωκλήσι του Σταυρού, το οποίο γιορτάζεται με πανηγύρι στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να περπατήσετε στο χωριό και να θαυμάσετε τα παραδοσιακά αρχοντικά του, που ξεπροβάλουν με φόντο την οργιώδη βλάστηση. Επίσης, μπορείτε να μείνετε σε καλόγουστους, προσεγμένους, παραδοσιακούς ξενώνες κατά τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποτελεί ιδανικό μέρος για τη διαμονή σας και διαθέτει κοντινές, ενδιαφέρουσες εξορμήσεις, μιας και σε περίπου 10 λεπτά θα μπορείτε να επισκεφθείτε τις πανέμορφες και ξακουστές παραλίες Άγιος Γιάννης, panorama icon Πλάκας, panorama icon Παπά Νερό, panorama icon Μυλοπόταμος, καθώς και τον κόλπο της γραφικής Νταμούχαρης. panorama icon Επίσης, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου οι «Αγριόλευκες» panorama icon απέχει 16 χλμ. από τον νέο δρόμο του Κισσού. Συνορεύει με τη μαγική Τσαγκαράδα panorama icon και τον καταπράσινο Κισσό. panorama icon Οι εναλλαγές του τοπίου είναι μοναδικές, ακόμη και στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τα χωριά του βορειοανατολικού Πηλίου.

Για την πρόσβαση στο Μούρεσι, ξεκινάμε από τον όμορφο Βόλο και ακολουθούμε τον περιφερειακό δρόμο με κατεύθυνση προς Πορταριά-Χάνια και συνεχίζουμε ευθεία στον νέο δρόμο, με κατεύθυνση το χωριό Κισσός, περνώντας μέσα, σχεδόν, από τον χώρο στάθμευσης του χιονοδρομικού. Περνώντας τα Χάνια, αρχίζουμε να κατηφορίζουμε ανάμεσα από οξιές, έχοντας συχνά θέα προς το Αιγαίο και τη Χαλκιδική. Ακριβώς 14 χλμ. μετά τα Χάνια, φτάνουμε στη θέση "Καράβωμα", όπου βρίσκεται μια διασταύρωση. Δεξιά είναι ο δρόμος για τη Μακρυράχη, το Ανήλιο, τον Κισσό, το Μούρεσι και την Τσαγκαράδα, συνολικά 47 χλμ.

Εξίσου ωραία διαδρομή είναι και η παραθαλάσσια. Διασχίζουμε τον Βόλο με κατεύθυνση προς την Αγριά.  Αφού περάσουμε τα χωριά Αγριά, panorama icon Άνω Λεχώνια panorama icon και Καλά Νερά, panorama icon στρίβουμε στη διασταύρωση προς Μηλιές - Τσαγκαράδα. Περνάμε διαδοχικά τα χωριά Μηλιές, panorama icon Ξουριχτί και Τσαγκαράδα panorama icon και συνεχίζουμε προς Μούρεσι - Κισσό, μια διαδρομή συνολικά 54 χλμ.


 

Ag Dimitris Mouresi
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search