Σε απόσταση μόλις 2xλμ. από τον οικισμό του Χορευτού, βρίσκεται η μαγευτική παραλία Άγιοι Σαράντα με λευκό βοτσαλάκι, ψιλή άμμο και πολλά βράχια που προσφέρουν σκιά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Διαθέτει διάφανα πράσινα και γαλανά, καθαρά νερά, όπως οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου. Ξακουστός είναι ο ψηλός βράχος «καλόγερος» που αποκαλείται έτσι επειδή η μορφή του μοιάζει με ενός σκυφτού καλόγερου, όπου οι τολμηροί κάνουν βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Το όνομα της παράλιας αυτής, της το χάρισε το όμορφο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα που βρίσκεται πάνω στην παράλια.

Διαθέτει λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην άκρη της παραλίας υπάρχει ένα beach bar. Ο οικισμός διατίθετει λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας.
Έχει εύκολη πρόσβαση με αμάξι, από στενό ασφαλτοστρωμένο δρομάκι. Τους καλοκαιρινούς μήνες στην υψηλή σαιζόν συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

Σε όλες τις παράλιες του Αιγαίου, όταν φυσούν βόρειοι άνεμοι - τα γνωστά μελτέμια του Αιγαίου - σηκώνονται πανύψηλα κύματα και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.


© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search