Πρόκειται για μια εκπληκτική, παραμυθένια και αμμουδερή παραλία, σε απόσταση 56 χλμ. από τον Βόλο και 4 χλμ. από το Μούρεσι. Εδώ, σμίγει το πράσινο του βουνού με το μπλε της θάλασσας σε μια απόλυτη αρμονία. Eίναι μια παραλία με χρυσαφένια άμμο και ψιλό, λευκό βοτσαλάκι και μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες του ανατολικού Πηλίου.
Δυο απόψεις έχουν διατυπωθεί για το όνομά της. Σύμφωνα με την πρώτη, η παραλία ονομάστηκε έτσι από την ομώνυμη πηγή, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στη θέση Τρύπια Πέτρα. Σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη, πριν πολλά χρόνια, πνίγηκε εδώ ένας παπάς και για αυτόν τον λόγο η παραλία ονομάστηκε Παπά νερό.
Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε υπέροχα και γραφικά ταβερνάκια με άφθονους, θαλασσινούς μεζέδες και λίγα δωμάτια προς ενοικίαση. Η μισή παραλία είναι άρτια οργανωμένη και η υπόλοιπη είναι ελεύθερη, για αυτό ας έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται τόσο από τον Άγιο Ιωάννη, panorama icon όσο και από την Νταμούχαρη. panorama icon
Από το Μούρεσι panorama icon κατεβαίνετε 5 χλμ. ασφαλτοστρωμένου και φιδίσιου δρόμου και δεξιά βλέπετε ταμπέλα για Νταμούχαρη. Αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα συναντήσετε τον χώρο στάθμευσης της παραλίας Παπά Νερό, καθώς δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα στην παραλία. Στην υψηλή, τουριστική, καλοκαιρινή περίοδο, ενδέχεται να δυσκολευτείτε στην εύρεση στάθμευσης, όμως η επίσκεψη στην παραλία θα σας αποζημιώσει.


© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search