Ο Λαύκος απέχει 49 χλμ. από τον Βόλο και βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων. Μαγεύει κάθε επισκέπτη, ως ένα υπέροχο φυσικό «μπαλκόνι» με απεριόριστη θέα προς τον Παγασητικό, τη Μήλινα, το νησάκι Αλατά και το Παλαιό Τρίκερι. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με πετρόκτιστα σπίτια, αρχοντικά με πηλιορείτικες πλάκες, αυλές γεμάτες ορτανσίες και άλλα πολύχρωμα ευωδιαστά φυτά. Τα πλακόστρωτα καλντερίμια και οι παραδοσιακές βρύσες με τα τρεχούμενα, δροσερά νερά θα σας μαγέψουν σαν να βρίσκεστε ακόμη στην παλαιά εποχή.
Η καρδιά του Λαύκου χτυπάει στην πλατεία, με τα αιωνόβια, σκιερά πλατάνια της, που προσφέρουν μοναδική δροσιά. Αξιοθαύμαστο είναι το εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο της βασιλικής εκκλησίας της Γένεσης της Θεοτόκου ( 1888 – 1901).
Ανάμεσα στα μαγαζιά της πλατείας, βρίσκεται το καφενείο του Φορλίδα, panorama icon που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1785. Υπήρξε κουρείο και καφενείο μαζί στο παρελθόν. Την εποχή που ο επάνω όροφος λειτουργούσε σαν χάνι, είχε φιλοξενήσει τον Παπαδιαμάντη, το καλογεροπαίδι, όπως τον έλεγαν, όταν, ερχόμενος από τη Σκιάθο, αποβιβαζόταν στον Πλατανιά, διανυκτέρευε στο Χάνι που βρίσκονταν στον όροφο του καφενέ και από εκεί με τα πόδια έφθανε στην Μηλίνα, όπου παρελάμβανε το καΐκι για τον Βόλο. Αλλά και τον Βάρναλη, όταν ήταν γυμνασιάρχης στην Αργαλαστή, και τον Δερμούζο, που ήταν διευθυντής στο Παρθεναγωγείο Βόλου.

Εδώ βρίσκετε ένα μοναδικό στο είδος του Μουσείο Ραδιοφώνου – Αντώνης Ταβάνης, που αξίζει να επισκεφτείτε. Τα ραδιόφωνα αντίκες που φιλοξενούνται εδώ χρονολογούνται από το 1920 έως το 1960.
Επίσης, μπορείται να επισκεφτείτε το μουσείο Φάμπειο, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Εκτίθενται έργα ζωγραφικής και αγάλματα (από λευκό μάρμαρο Πηλίου). Ιδρύθηκε το 2005 προς τιμήν του εικαστικού Θανάση Φάμπα. Τα έργα αποτελούν δωρεά του ίδιου του καλλιτέχνη.

Για τους περιπατητές, υπάρχουν πολλά μονοπάτια που θα σας μείνουν αξέχαστα. Επίσης, προσφέρονται πολλές διαδρομές ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, όπως το καλντερίμι από τον Λαύκο προς στη Μηλίνα (επίνειο του Λαύκου, στο οποίο δένουν βάρκες, ιστιοπλοϊκά και εκδρομικά σκάφη), διάρκειας περίπου μίας ώρας.

Μπορείτε σε σύντομο χρόνο να επισκεφτείτε τη Μηλίνα panorama icon για μπάνιο, καφέ ή τσίπουρο και μεζεδάκι δίπλα στη θάλασσα. Πηγαίνοντας νότια θα συναντήσετε πολλές μικρές παραλίες. Ξεχωρίζουν οι παραλίες του Αγίου Ανδρέα και του Μαραθιά, καθώς και οι ήσυχες παραλίες πριν από την Τζάστενη panorama icon (η Κουφάλα και η Στάνη).
Για τη διαμονή σας στον Λαύκο, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια - studios και αρκετές επιχειρήσεις εστίασης, όπως εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ.
Επίσης, θα βρείτε ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών με φιλική εξυπηρέτηση, που θα δικαιώσουν την επιλογή σας.


Lafkos01
Lafkos07
Lafkos12
Lafkos16
Lafkos22
Lafkos31
Lafkos 01
Lafkos 07
Lafkos 100
Lafkos 102
Lafkos 12
Lafkos 16
Lafkos 22
Lafkos 31
Lafkos 40
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search