Η Μηλίνα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό σε απόσταση 48 χλμ από τον Βόλο, το οποίο είναι χτισμένο σε ελαιώνα και σε κάμπο με εσπεριδοειδή. Είναι ένα όμορφο, παραθαλάσσιο χωριό στο νότιο Πήλιο και πλέον ένα εντυπωσιακό, δημοφιλές και παραθεριστικό θέρετρο της περιοχής, με μοναδικές παραλίες και πεντακάθαρη θάλασσα. Οι διακοπές στη Μηλίνα ομορφαίνουν χάρη στις παραδοσιακές ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι, στα όμορφα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και στις καφετέριες που υπάρχουν κατά μήκος της ακτής.

Η ακτή μπροστά από τον οικισμό είναι στρωμένη με χοντρή άμμο ή πετραδάκι, είναι ρηχή και η παραλία της αναγκαστικά στενή, αφού από πάνω αναπτύσσεται η προκυμαία. Η Μηλίνα είναι γνωστή για το όμορφο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει σε όσους την επιλέγουν για τις ταξιδιωτικές εξορμήσεις τους.

Κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, οργανώνεται δεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέμα τη μουσική, το  θέατρο και το  χορό.

Μπορείτε να μείνετε εδώ και να εξερευνήσετε τους κοντινούς, επίσης, παραλιακούς οικισμούς: τη Μαύρη Πέτρα, τον Άγιο Ανδρέα, τον Μαραθιά, το μικρό καρνάγιο στο Βαλτούδι, το μοναστήρι των Αγίων Σαράντα στο αντικρινό νησάκι Αλατάς και το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής του 17ου αι., που βρίσκεται στο νησάκι Πρασούδα δίπλα από τον Αλατά. 


 

Katigiorgis beach.1
Katigiorgis.1
Katigiorgis.taverna.1
Katigiorgis.wide.1
Katigiorgis.wide.2
KatigiorgisBeach01
KatigiorgisBeach02
KatigiorgisTaverna1
Katigiorgis Vromoneri102
Katigiorgis taverna2
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search