Η περιοχή Πάλτση είναι μία μεγάλη γεωργική και κτηνοτροφική έκταση, που υπάγεται στο κεφαλοχώρι της περιοχής, την Αργαλαστή. panorama icon Απέχει 52 xλμ. από τον Βόλο και μόλις 13 xλμ. από την Αργαλαστή. Καταπράσινη, φτάνει μέχρι την, επίσης, καταπράσινη μικρή παραλία Πάλτση ή Άγιο Κωνσταντίνο. Είναι αμμώδης με ψιλή χρυσαφένια άμμο και σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για έναν ιδανικό προορισμό για μπάνιο και χαλάρωση, διότι, ενώ την επισκέπτονται πολλοί λουόμενοι, δε γεμίζει σχεδόν ποτέ εκτός από τον μήνα Αύγουστο, που είναι πολύ δημοφιλής στους παραθεριστές.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών στον λόφο πάνω από την παραλία, το οποίο γιορτάζεται με πανηγύρι στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Σίγουρα, είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Αργαλαστής. Αυτήν τη νοτιοανατολική παραλία, τη διατρέχει μία ρεματιά, η οποία στο πέρασμά της δημιουργεί μια κατάφυτη κοιλάδα, που καταλήγει στη θάλασσα. Έχει λίγα αλλά περιποιημένα καταλύματα και ταβερνάκια. Προτείνεται για χαλάρωση και πολλές βουτιές!

Επίσης, υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στον Λαύκο, panorama icon με τη διαδρομή να διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, η οποία είναι ιδιαίτερα απολαυστική.


Paltsi01
Paltsi03
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search