Ο Πλατανιάς βρίσκεται 60 χλμ. νοτιοανατολικά του Βόλου. Αποτελεί άλλο ένα γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου, επίνειο του Προμυρίου, το οποίο, με την πάροδο του χρόνου και λόγω της τοποθεσίας του κατά μήκος της παραλίας,  εξελίσσεται σε τουριστικό αλλά και το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο στο νότιο Πήλιο. Στον Πλατανιά θα βρείτε άφθονα ψάρια και θαλασσινά, αλιευμένα από τους ντόπιους ψαράδες, με τα ψαροκάικα της περιοχής. Τους θερινούς μήνες συνδέεται με υδροπτέρυγα και θαλάσσια ταξί με τα νησιά των Β. Σποράδων και τον Άγιο Κωνσταντίνο και διαθέτει καραβάκια για εκδρομές σε άλλες κοντινές παραλίες.

Είναι χτισμένος κατά μήκος της παραλίας και σε λόφους κατάφυτους από ελαιώνες. Και εδώ η φύση αγγίζει τη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την ψιλή καθαρή αμμουδιά. Αρκετά καταλύματα με πολύ καλές υποδομές  μπορούν να σας φιλοξενήσουν για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές. Από την παραλία του Πλατανιά, μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ένα ειδυλλιακό ξημέρωμα, με τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από τη θάλασσα της Σκιάθου.

Πολύ κοντά του βρίσκεται το Μικρό, άλλη μια μικρή, γαλαζοπράσινη παραλία με καταπράσινη πλούσια βλάστηση μέχρι τη θάλασσα. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι εύκολη από φυσικό μονοπάτι, με μια όμορφη διαδρομή περίπου 10-15 λεπτών. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δυνατή και με καϊκάκια ή με αυτοκίνητο. 

Άλλες γνωστές παραλίες της περιοχής, ανατολικά του Πλατανιά, είναι η Βαμβακιά, η Φτελιά, τα Ραδάκια (η οποία είναι γνωστή για τις φωκιότρυπες), το Καστρί, η Λεπετούς, τα Παλιουράκια, το Βρωμονέρι, το Βλαχόρεμα, η Θεοτόκος, η Λύρη και ο Μουρτιάς. Δυτικά του Πλατανιά, ο επισκέπτης θα συναντήσει τις παραλίες της Καλοϊδής, της Κρυφολυμνιώνας και της Χονδρής Άμμου.


Platanias 03
Platanias 16
Platanias 17
Platanias 2
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search