Μία από τις ωραιότερες αμμουδιές του Νότιου Πηλίου, από την πλευρά του Αιγαίου, είναι η παραλία των Ποτιστικών. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι πολύ εύκολη και απέχει 3 χλμ. από το χωριό Ξυνόβρυση και 7 χλμ. από το χωριό Αργαλαστή. panorama icon Πρόκειται για μια καταπληκτική παραλία με λεπτή άμμο και γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά, τα οποία βαθαίνουν απότομα. Στη συγκεκριμένη παραλία δεσπόζουν μεγάλα βράχια μέσα στη θάλασσα, με πρόσβαση σχετικά εύκολη για τους κολυμβητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να σκαρφαλώνουν για βουτιές. Το τοπίο γύρω  είναι καταπράσινο, με χαμηλούς λόφους και ελαιώνες. Σημειωτέον ότι, λόγω μεγάλου μεγέθους, η παραλία των Ποτιστικών δε γεμίζει ποτέ με κόσμο.

Στην παραλία λειτουργούν καφέ, δύο μπαρ, εστιατόρια,  τρεις ταβέρνες και κάποιες χρονιές ενοικιάζονται ξαπλώστρες. Καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τα Ποτιστικά αναπτύσσονται συνεχώς. Μπορείτε να βρείτε αρκετά καταλύματα, τα οποία προσφέρουν πολλές ανέσεις. Αρκετοί κατασκηνωτές συγκεντρώνονται και σε αυτήν την παραλία, κάνοντας  ελεύθερο κάμπινγκ. Ακολουθώντας νότια το μονοπάτι μπορείτε να φτάσετε στη διπλανή, εξίσου μαγευτική, παραλία της Μελανής. panorama icon

Όταν αρχίζουν τα μελτέμια, σηκώνεται πολύ κύμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όπως και στις περισσότερες παραλίες του Αιγαίου.


Potistika
Potistika04
Potistika08
Potistika 03
Potistika 08
Potistika Panorama
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search