Το Χόρτο είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, σε απόσταση 46 χλμ. από τον Βόλο. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Μηλίνα (απέχει από αυτήν μόλις 3 χλμ. ) και την Αργαλαστή. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο χωριό μέσα από όμορφα δρομάκια, να ακολουθήσετε φυσικά μονοπάτια σε διάφορες διαδρομές και να απολαύσετε την όμορφη ατμόσφαιρα στο λιμανάκι του. Μπροστά από τον οικισμό του Χόρτου υπάρχουν μικρές, αμμουδερές αγκαλιές με ρηχά νερά και ήρεμο περιβάλλον, «πνιγμένες» μέσα στα ελαιόδεντρα, ιδανικές για οικογένειες με παιδιά.

Στο Χόρτο υπάρχει το λαογραφικό μουσείο του ιδρύματος «Αγγελίνη», στο οποίο εκτίθεται πλούσια συλλογή λαϊκής τέχνης από οικιακά σκεύη, παλαιά αντικείμενα, εργαλεία της καθημερινής ζωής, παραδοσιακές στολές και βιβλία. Στο πολιτιστικό ίδρυμα λειτουργεί και ένα μικρό υπαίθριο θέατρο, που φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από την κεντρική παραλία του, διαθέτει, επίσης, δύο μικρούς κολπίσκους, στους οποίους οδηγούν μικρά δρομάκια. Στον πρώτο κολπίσκο μπορείτε να πάτε πολύ εύκολα, αν ακολουθήσετε το μικρό μονοπάτι που αρχίζει εκεί που τελειώνουν τα σπίτια. Εκεί, θα ανακαλύψετε πρασινογάλαζα νερά και βότσαλα. Ο δεύτερος κολπίσκος, που ονομάζεται Παγανιά, βρίσκεται λίγο πριν φτάσετε στο χωριό. 

Το όνομα του χωριού, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, οφείλεται στην πλούσια χλωρίδα και στην καταπράσινη ακρογιαλιά που αυτό διαθέτει και ασκεί μαγική έλξη σε κάθε επισκέπτη. Εξάλλου, το “Chortus” στα λατινικά σημαίνει κήπος ή παράδεισος.

Θαυμάστε τη βρύση Γιαννακού, που κατασκευάστηκε το 1836 από τον Κωνσταντίνο Γιαννακό και είναι γνωστή για το σιδηρούχο και δροσερό νερό της, τη βρύση Διαλετάρα, που είναι η δεύτερη σε παλαιότητα βρύση του χωριού και κατασκευάστηκε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τη βρύση Καλυβιώτη, που θεωρείται η ομορφότερη του χωριού και χτίστηκε το 1970 από τον Κωνσταντίνο Καλυβιώτη αλλά και άλλες ξεχωριστές βρύσες.

Πιθανόν εδώ να βρισκόταν το λιμάνι της αρχαίας πόλης Σπάλαθρα. Χωρίς να έχει χάσει καθόλου τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη γραφικότητά του, είναι αρκετά αναπτυγμένο καθώς διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και αξιόλογη τουριστική κίνηση, αφού στο χωριό λειτουργούν εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ και καταλύματα.

Επίσης, το χωριό αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση από όπου θα εξερευνήσετε γειτονικά χωριά του Πηλίου όπως η Μηλίνα, panorama icon η Αργαλαστή panorama icon και ο Λαύκος. panorama icon


 

Horto04
Horto09
Horto108
Horto111
Horto 04
Horto 09
Horto 86
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search