Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά, στην δυτική πλευρά του Πηλίου με υπέροχη θέα, σε όλο τον Παγασητικό κόλπο. Παραδοσιακά λιθόστρωτα καλντερίμια με κρήνες και νερά που κυλούν παντού. Σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 19 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο. Αφήνοντας τον Βόλο κινούμαστε παραλιακά προς Αγριά και μετά τα Κάτω Λεχώνια βρίσκετε αριστερά, την διασταύρωση για Άγιο Λαυρέντη. Ανάμεσα στα χωριά Δράκεια και Άγιος Γεώργιος Νηλείας(360)
Αποτελείται από τέσσερις οικισμούς: Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Απόστολος ο Νέος, η Βροχιά και οι Σερβανάτες. Τα λιθόστρωτα δρομάκια του, δίχως αμάξια έχουν την δυνατότητα για πεζοπορία και ιππασία. Τα πιο γνωστά μονοπάτια του, οδηγούν στη Δράκεια και τα Χάνια. Ψηλά στο βουνό βρίσκεται σπηλιά που θεωρείται η κατοικία του Χείρωνα.

Κοντά στο χωριό ρέει ο χείμαρρος Βρύχωνας. Το χωριό είναι καταπράσινο και έχει δάσος με οξιές, καστανιές και πλατάνια. Κάτω από το χωριό και μέχρι να φτάσετε, διασχίζοντας το δρόμο έχει κτήματα με ελιές, κερασιές, μηλιές αχλαδιές και άλλα. Επίσης, αυτή η πλατεία, όπως οι περισσότερες του Πηλίου, έχει αιωνόβια πλατάνια, που ειδικά, το καλοκαίρι φιλοξενούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 

Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, o Άγιος Λαυρέντιος μετονομάζεται σε «Μουσικό Χωριό» διότι κάθε Αύγουστο διοργανώνονται εκδηλώσεις που διαρκούν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν πολλά σεμινάρια: μουσικά, μαριονέτας - παραστάσεις: θεατρικές, κουκλοθέατρο, ομιλίες, αλλά και συναυλίες στην πλατεία, στο σχολείο και στις αλάνες του χωριού. Είναι πλέον γνωστό πανελλαδικά, αλλά και από όλο τον κόσμο, ως το χωριό των μουσικών και σημείο συνάντησης και συμβίωσης καλλιτεχνών. 

Το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου - πήρε το όνομά του από το Μοναστήρι του Αγίου που υπάρχει στην περιοχή και κτίσθηκε από ρωμαιοκαθολικούς Βενεδικτίνους μοναχούς (τους Αμαλφινούς) που κατάγονταν από την ιταλική πόλη Amalfi. Το μοναστήρι αργότερα εγκαταλείφθηκε. 

Ανακατασκευάστηκε ως ορθόδοξη μονή από τον Αρχιδιάκονο Λαυρέντιο τον Τραπεζούντιο. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το ξωκλήσι της Παναγίας της Σουραβλού (αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή) το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα πυκνό δάσος από καστανιές, τον Άγιο Δημήτριο με ξυλόγλυπτο τέμπλο από το 1730, και τον Άγιο Αθανάσιο. 

Στη γιορτή του Αγίου Λαυρεντίου, 1η Ιουνίου και στη γιορτή του προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, διοργανώνεται στην πλατεία η γιορτή του «Κερασιού». Στις 16 Αυγούστου: προσκύνημα του Νεομάρτυρα Αγίου Αποστόλου, ντόπιου άγιου που μαρτύρησε στην Κωνσταντινούπολη, γιορτάζετε με πανήγυρι! 


Ag Lavrendis 01
Ag Lavrendis 010
Ag Lavrendis 011
Ag Lavrendis 012
Ag Lavrendis 013
Ag Lavrendis 014
Ag Lavrendis 015
Ag Lavrendis 02
Ag Lavrendis 03
Ag Lavrendis 04
Ag Lavrendis 05
Ag Lavrendis 06
Ag Lavrendis 07
Ag Lavrendis 08
Ag Lavrendis 09
Ag Lavrentis 204
Ag Lavrentis 205
Ag Lavrentis 707
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search