Σε απόσταση 32 χιλιόμετρα από το Βόλο, μόλις, 2 χιλιόμετρα δυτικά από τις Μηλιές, panorama icon 3χιλ.από τις Πινακάτες, panorama icon ανάμεσα στα εξίσου υπέροχα χωριά είναι χτισμένη η Βυζίτσα. Έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός, ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και πιο γνωστα χωριά του Πηλίου, με πολλά παλιά αρχοντικά αναστηλωμένα και καλοδιατηρημένα, παραδοσιακούς πύργους, αμέτρητα πλακόστρωτα καλντερίμια, καλοδιατηρημένες εκκλησίες, λιθόκτιστες σκεπαστές κρήνες. Χαρακτηριστικό δείγμα σκεπαστής βρύσης: η Μούσγα.
Η καταπράσινη κεντρική πλατεία στη μέση του χωριού στρωμένη με παραδοσιακές Πηλιορείτικες πλάκες και αιωνόβια πλατάνια. Σαν παραμύθι μιας άλλης εποχής, η πλατεία στολίζεται ακόμη, με γραφικά ταβερνάκια με γευστικότατη πηλιορείτικη κουζίνα και ένα καφέ-μπαρ.
Πολλά αρχοντικά έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες οι οποίοι λειτουργούν όλες τις εποχές. Ακόμα διαθέτει πολλά μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για διάφορα βαλάντια.

Είναι χτισμένη στα 540 μ. υψόμετρο στις δυτικές ορεινές πλαγιές του Πηλίου με όμορφη θέα στον Παγασητικό κόλπο. Είναι χωριό που αγαπούν πολύ οι πεζοπόροι μιας και δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε πολλές διαδρομές με τα πόδια. Μια από τις σύντομες διαδρομές είναι το παλιό μονοπάτι που ξεκινά από τη Βυζίτσα και οδηγεί στο σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών, panorama icon όπου είναι και ο τερματισμός του “Μουτζούρη”
Μια άλλη σχετικά εύκολη διαδρομή ξεκινά από το καλντερίμι δίπλα στη Ζωοδόχο Πηγή, περνάμε από τους καταρράκτες, διασχίζουμε τον οικισμό Αργυραίικα, σε ένα κατάφυτο περιβάλλον από ελαιώνες, βότανα, αγριοκαστανιές και οξιές, και καταλήγουμε στα Καλά Νερά. Οι πιο έμπειροι περιπατητές μπορούν να επιλέξουν ένα πιο δύσβατο μονοπάτι το οποίο καταλήγει στο Ξουρίχτι και την Τσαγκαράδα panorama icon, αλλά οι εικόνες και οι φωτογραφίες που θα σας μείνουν από το κατάφυτο δάσος είναι υπέροχες και αξέχαστες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου η οποία χτίστηκε το 1789 από τον Δήμο Ζουπανιώτη, με τις μοναδικές τοιχογραφίες της.
Στις 29 Αυγούστου γιορτάζετε ο Αγίος Ιωάννης του Προδρόμου και προσφέρεται παραδοσιακή φάβα σε όλους τους επισκέπτες του χωριού. Η τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που χτίστηκε το 1725 και την συναντάμε στο κεντρικό παρκινγκ του χωριού, όπου στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Παναγία και το εκκλησάκι του Άθωνα. Επίσης στις 1η Ιουλίου το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων.

Αν είσαστε επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες, οι παραλίες του Παγασητικού: Καλά Νερά, panorama icon Κορώπη, Άφησσος, panorama icon κάτω Γατζέα, είναι καλά οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχουν πολλά καταστήματα τουριστικών ειδών, καφετερίες, εστιατόρια, μπαρ σε πολύ κοντινή απόσταση, από το χωριό της Βυζίτσας.
Αφήνοντας το Βόλο, στη διαδρομή για την Βυζίτσα, περνάμε παραλιακά την Αγρία, panorama icon Κάτω Λεχώνια, Άνω Λεχώνια, panorama icon Μαλάκι, Κάτω Γατζέα, Καλά νερά panorama icon και στη διασταύρωση μετά τη Κορώπη στρίβουμε αριστερά για να ακολουθήσουμε το δρόμο για Μηλιές και σε 4 χλμ. μετά τις Μηλιές θα συναντήσουμε τη Βυζίτσα.
Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική διαδρομή από Άνω Λεχώνια,  Άγιο Βλάσιο, Άγιο Γεώργιο Νηλείας, panorama icon Πινακάτες panorama icon και μετά Βυζίτσα. panorama icon Είναι λίγο μεγαλύτερη η συνολική απόσταση αλλά υπέροχη και αυτή η διαδρομή μιας και σε πολλά σημεία έχει απεριόριστη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο.


 

Vizitsa359
Vizitsa60
Vizitsa62
Vizitsa 1
Vizitsa 1st May 113
Vizitsa 2
Vizitsa 249
Vizitsa 257
Vizitsa 271
Vizitsa 3
Vizitsa 33
Vizitsa 37
Vizitsa 4
Vizitsa 41
Vizitsa 410
Vizitsa 412
Vizitsa 435
Vizitsa 442
Vizitsa 459
Vizitsa 467
Vizitsa 47
Vizitsa 5
Vizitsa 500
Vizitsa 53
Vizitsa 58
Vizitsa 6
Vizitsa 60
Vizitsa 62
Vizitsa 65
Vizitsa 68
Vizitsa 7
Vizitsa 72
Vizitsa 73
Vizitsa 75
Vizitsa 78
Vizitsa 79
Vizitsa 83
Vizitsa 88
Vizitsa 90
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search