Τα Καλά Νερά βρίσκονται, μόλις, σε απόσταση 18 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου. Η θέση του χωριού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να το επισκεφθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στα ορεινά χωριά του Πηλίου, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα από εκεί.

Είναι ένα χωριό πλούσιο σε βλάστηση, όπου τα πλατάνια, οι λεύκες και οι ευκάλυπτοι φθάνουν σχεδόν έως το κύμα και δημιουργούν ένα τοπίο που συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο της θάλασσας, με υπέροχο ηλιοβασίλεμα!

Τα Καλά Νερά διαθέτουν μεγάλη πλατανοσκέπαστη παραλία με αμμουδιά, σε όλο το μήκος της οποίας «απλώνονται» καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες και πολλά καταλύματα. Επίσης, η παραλία διαθέτει προβλήτα, στην οποία δένουν ιδιωτικά σκάφη, καΐκια, βάρκες και εκδρομικά σκάφη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μικρά, εκδρομικά καραβάκια πραγματοποιούν εκδρομές στον Παγασητικό Κόλπο, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει καλό φαγητό και κολύμπι σε απρόσιτες παραλίες.

Αν είστε τυχεροί, θα επισκεφτείτε το νησάκι Πρασούδα με το πανέμορφο, βυζαντινό εκκλησάκι και το Τρίκερι, που είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από το χωριό Τρίκερι panorama icon και την Αγία Κυριακή. panorama icon

Η πρόσβαση στα Καλά Νερά είναι εύκολη και η τουριστική υποδομή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, με αξιόλογη τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τα τριήμερα ή τις ηλιόλουστες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η αφθονία και η ποιότητα του χωνευτικού νερού, που αναβλύζει από τις πολλές βρύσες κοντά στη θάλασσα δικαιολογούν την ονομασία του χωριού.

Φυσικά, υπάρχουν υπέροχες διαδρομές για περιπατητές και φυσιολάτρες ,με λιθόστρωτα μονοπάτια, που συνδέουν τα Καλά Νερά με τις Μηλιές, όπου καταλήγει το παραδοσιακό τρενάκι  «Μουτζούρης» panorama icon από τα Άνω Λεχώνια, panorama icon τη Βυζίτσα  και τις Πινακάτες. panorama icon 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γιορτάζεται με λαμπρότητα το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου, με φαγητά, όργανα και χορούς, όπου το βράδυ της παραμονής γίνεται η περιφορά της Ιερής εικόνας στο χωριό, με συνοδεία της φιλαρμονικής και πλήθους πιστών. Επίσης, κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα παραδοσιακά κάλαντα, ιδιαίτερα αυτά της παραμονής των Φώτων, ψάλλονται βραδινές ώρες από τους ενήλικους άνδρες του χωριού. Εντυπωσιακό είναι και το έθιμο της γιορτής του Λαζάρου από τις μικρές «Λαζαρίνες», η προετοιμασία, το στόλισμα του «Επιταφίου» το βράδυ της Μ. Πέμπτης και η περιφορά του από όλους τους κατοίκους το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της κινητής γιορτής της Αναλήψεως του Ιησού Χριστού, αναβιώνει τον Μάιο το παραδοσιακό έθιμο του αγιασμού των αλόγων. Το συγκεκριμένο έθιμο το τηρούν κάθε χρόνο, ανήμερα της Αναλήψεως, βάζοντας τα ζώα στη θάλασσα, για να είναι υγιή όλη τη χρονιά. Ένας μεγάλος αριθμός αλόγων και των αντίστοιχων ιππέων τους συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στο χωριό και ακολουθεί το πρόγραμμα των παραδοσιακών εκδηλώσεων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του τοπικού συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τα Καλά Νερά φημίζονται για την ποιότητα της εξυπηρέτησης που προσφέρουν και μπορεί ο επισκέπτης να βρει πληθώρα καταστημάτων και χώρων ψυχαγωγίας ή εστίασης, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό καταλυμάτων καλής ποιότητας, που είναι σε θέση να καλύψουν κάθε απαίτηση και να ανταποκριθούν σε κάθε βαλάντιο.


 

Προτάσεις για τα Καλά Νερά.

Ξενώνας Καμέλια

Ξενώνας Καμέλια

Ξενοδοχείο Enalion

Ξενοδοχείο Enalion

Kamelia apt 01
Kamelia apt 02
Kamelia apt 03
Kamelia apt 04
Kamelia apt 05
Kamelia apt 06
Kamelia outdoor 01
Kamelia outdoor 02
Kamelia outdoor 03
Kamelia outdoor 04
Kamelia outdoor 05
Kamelia studio 05
© 2020 www.zoominpelion.com All Rights Reserved. | designed by square design studio

Search